Renée vond mollenrol in WIDM moeilijkste rol ooit

Renée Fokker noemt haar rol als de mol in Wie Is De Mol? een van haar moeilijkste ooit. De 59-jarige actrice, die zaterdag werd ontmaskerd door winnares Rocky Hehakaija, vond het vooral lastig omdat het niet alleen maar een rol is, zo vertelde ze na afloop van de finale-uitzending tijdens een persconferentie.

Vooral het dubbelspel vond Renée moeilijk. "Je bent ook vooral jezelf en ik probeerde het ook heel dicht bij mezelf te houden. Ik dacht: ik ga niet echt een rol spelen. Het was een soort echt leven, maar ook weer niet", zo keek Renée terug op haar deelname.

De actrice probeerde ook als kandidaat te denken en goed contact te onderhouden met de overige deelnemers. "Anders ben je ook wel echt heel 'lonely'. Ik dacht ik moet ook vrienden maken maar ze niet te dichtbij laten."

Tactiek

"Er zijn meerdere momenten geweest waarvan ik dacht: waar ben ik aan begonnen? Maar dan stond ik 's ochtends weer op en dacht ik: 'hoppa! Uit de veren, we gaan weer. Ik ga het doen'."

Een tactiek had Renée niet echt. "Het enige wat ik dacht was 'actie, reactie'. Ik keek om me heen wat er gebeurde en daar reageerde ik op." Het leverde Renée in ieder geval veel succes op. Met eindstand van 9.675 euro zorgde ze voor het laagste bedrag ooit in de pot.