Rensch, Mijnans, Frimpong en Hilgers haken af bij Jong Oranje

AMSTERDAM (ANP) - Bondscoach Erwin van de Looi heeft vier wijzigingen moeten aanbrengen in de selectie van Jong Oranje. Devyne Rensch (Ajax), Sven Mijnans (AZ), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen) en Mees Hilgers (FC Twente) kunnen door blessures niet mee naar Spanje, waar Jong Oranje oefeninterlands speelt tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen en Tsjechië.

Van de Looi riep maandag vier nieuwelingen op. Dat zijn verdediger Shurandy Sambo (Sparta Rotterdam), middenvelder Anass Salah-Eddine (FC Twente) en de aanvallers Million Manhoef (Vitesse) en Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen).

Frimpong behoorde tot de voorselectie van het Nederlands elftal, maar viel daaruit af en zou zich eigenlijk maandag melden bij Jong Oranje. De rechtervleugelverdediger won zondag met Leverkusen in de Bundesliga van Bayern München: 2-1.

Het trainingskamp in de Spaanse gemeente San Pedro del Pinatar dient voor Jong Oranje als voorbereiding op het EK van komende zomer in Roemenië en Georgië. De ploeg van Van de Looi, die na het EK vertrekt, speelt zaterdag tegen Jong Noorwegen en twee dagen later tegen Jong Tsjechië.