Rentree Jabobsen uitgesteld na afgelasting eerste rit Turkije

NEVSEHIR (ANP) - Fabio Jakobsen moet zijn rentree in het wielerpeloton met in elk geval een dag uitstellen. De eerste etappe van de Ronde van Turkije is afgelast vanwege sneeuwval. Dat meldt de organisatie van de rittenkoers op Twitter.

De eerste etappe stond voor zondag op de rol met de start in Nevsehir en aankomst in Urgup. Beelden van besneeuwde wegen en velden kwamen naar buiten. Of de tweede rit van maandag in Konya kan doorgaan is nog afwachten. Het peloton moet dan door dezelfde regio. Vorig jaar werd de ronde geschrapt door het coronavirus.

Jakobsen rijdt in Turkije zijn eerste koers sinds zijn zware val in de Ronde van Polen vorig jaar augustus. Hij revalideerde ruim acht maanden van zijn verwondingen en onderging forse ingrepen aan zijn kaak, gebit en gezicht.

De etappekoers in Turkije met veel relatief vlakke etappes is volgens de getalenteerde sprinter een goede manier om weer te beginnen. "Het is spannend, ik ben een beetje nerveus, de eerste keer terug in het peloton. Al ben ik een beetje bang, ik kijk er ook naar uit. Deze koers is een goede voorbereiding voor de rest van het seizoen en de rest van mijn carrière", zei Jakobsen vrijdag.