Renze Klamer dankbaar voor lieve reacties na stop De Vooravond

Renze Klamer is dankbaar voor de lieve reacties die hij de afgelopen dagen heeft gekregen, zo meldt de presentator op Instagram. "Dank voor al die duizenden reacties, berichtjes, mailtjes en tweets", schrijft hij. Donderdag werd bekend dat BNNVARA stopt met De Vooravond in de huidige vorm en de vaste presentatoren Klamer en Fidan Ekiz per direct weghaalt.

Klamer en Ekiz reageerden allebei verbaasd en boos op het nieuws dat zij na de zomer niet verdergaan als presentatieduo. Klamer snapt niets van de beslissing van de omroep om het programma De Vooravond in de huidige vorm te schrappen en stond naar eigen zeggen perplex.

De reacties helpen hem door de boosheid en verbazing te komen, schrijft hij. "Ik heb nog lang niet alles kunnen lezen, en het gaat sowieso niet lukken om overal op te antwoorden, maar wow, dit doet me heel erg goed." Hij deelt er een screenshot bij van een bericht dat hij heeft gekregen van een fan die verontwaardigd is door het nieuws.

Op sociale media werd donderdag ook met veel onbegrip gereageerd op de verrassende beslissing van BNNVARA om Klamer en Ekiz van De Vooravond te halen. Velen noemden het "absurd" en zetten bovendien hun vraagtekens bij vervangers Sophie Hilbrand en Khalid Kasem, die vanaf eind augustus het tijdslot afwisselend zullen invullen.