Restaurant Anthony Bourdain eenmalig weer open

Brasserie Les Halles, het voormalige restaurant van chef-kok en programmamaker Anthony Bourdain (1956-2018), opent eenmalig weer zijn deuren. De New Yorkse zaak is van 9 tot en met 11 juli te bezoeken als pop-up op de oorspronkelijke locatie.

De reden dat Les Halles voor een weekend weer gasten ontvangt, is de aankomende documentaire over Bourdain die enkele dagen later uitkomt. Speciaal vanwege de film over het leven en de carrière van de kok maakten de voormalig eigenaren een menu, gebaseerd op klassieke gerechten van Bourdain. Mensen kunnen vanaf 24 juni een plek reserveren.

Bourdain begon in 1998 bij de bistro en schreef over zijn ervaringen in zijn bestseller Kitchen Confidential. De kok werkte er jaren in de keuken en was tot aan het faillissement in 2017 nauw betrokken bij de zaak. Mede door het succes van zijn boek over Les Halles werd Bourdain het gezicht van culinaire reisprogramma's als No Reservations en Parts Unknown.

De kok maakte in 2018 op 61-jarige leeftijd een eind aan zijn leven. Op dat moment was Bourdain in Frankrijk voor opnames van zijn show Parts Unknown.