Restaurant uit South Park-aflevering vraag faillissement aan

Casa Bonita, een restaurant in Denver in de Amerikaanse staat Colorado, heeft faillissement aangevraagd. Het Mexicaanse restaurant is bekend van een aflevering uit de cartoonserie South Park.

Het restaurant bestaat al 46 jaar, maar moest in maart vorig jaar de deuren sluiten vanwege de uitbraak van het coronavirus. Sindsdien is het niet meer opengegaan. Volgens Colorado 9news heeft het etablissement vorige week faillissement aangevraagd, maar kan het mogelijk nog open als het met een plan komt voor financiële herstructurering en reorganisatie.

Fans van het restaurant en de serie hebben een crowdfundingsactie opgezet om het restaurant te redden. Met de Red Casa Bonita-campagne is al ruim 18.000 dollar opgehaald. Het doel is om de honderdduizend dollar aan te tikken.

In de aflevering Casa Bonita uit seizoen zeven mag Kyle zijn verjaardag vieren in het restaurant dat bekendstaat om zijn lekkere eten, kleine attracties en schoonspringers die van de negen meter hoge waterval naar beneden duiken. Cartman staat op de reservelijst en mag alleen mee als Butters om wat voor reden dan ook niet kan. Cartman sluit Butters, het sukkeltje van de groep, vervolgens op in een ondergrondse bunker en doet alsof hij vermist is om mee te mogen.