Revaliderende Witsel zeker van plek in Belgische EK-selectie

BRUSSEL (ANP) - Hoewel de Belgische middenvelder Axel Witsel herstellende is van een zware achillespeesblessure, gaat hij toch mee naar het EK. Bondscoach Roberto Martinez zei op de VRT dat de 110-voudig international zeker is van een plek in de selectie.

"Witsel selecteren is een risico, maar er is de tijd en de ruimte om dat risico te nemen", zei Martinez. Vanwege de coronapandemie mogen de bondscoaches van de deelnemende landen 26 in plaats van 23 spelers selecteren. Het biedt Martinez naar eigen zeggen de mogelijkheid om Witsel mee te nemen, ook al is het onzeker wanneer de 32-jarige middenvelder van Borussia Dortmund topfit is. Witsel scheurde begin dit jaar de achillespees in zijn linkerbeen.

"Witsel werkt hard en we volgen zijn progressie dagelijks. Axel is een speler die niet wordt geselecteerd door de bondscoach, maar die zichzelf selecteert, door wat hij de nationale ploeg bijbrengt en zijn ervaring. Er is geen andere Witsel", aldus de Spaanse bondscoach van de 'Rode Duivels', die de wereldranglijst aanvoeren. "We zullen zien hoe ver Witsel raakt. Als hij helemaal fit is, zal hij spelen op het EK en anders zorgen we ervoor dat hij in topvorm aan het seizoen met Dortmund kan beginnen." Martinez maakt maandag zijn volledige selectie bekend.