‘Ricciardo start achteraan op Hockenheimring’

HOCKENHEIM (ANP/RTR/DPA) - Formule 1-coureur Daniel Ricciardo moet zondag naar alle waarschijnlijkheid achteraan starten bij de Grote Prijs van Duitsland. De Australische teamgenoot van Verstappen bij Red Bull heeft voor de derde keer dit seizoen onderdelen van zijn motor vervangen. Ricciardo wacht daarom een flinke gridstraf.

Red Bull heeft de MGU-K (een belangrijk onderdeel van de hybride-motor), de batterijopslag en de besturingselektronica vervangen van de wagen van Ricciardo. Elk onderdeel mag je gedurende het seizoen maar twee keer vervangen. De reglementen van autosportfederatie FIA schrijven voor dat in het geval van een derde vervanging van de MGU-K een gridstraf van tien plaatsen volgt. Bij de twee andere onderdelen gaat het om vijf plekken. Ricciardo zou dan twintig plaatsen naar achteren moeten en start dan als laatste.

Red Bull zou ervoor kiezen om de onderdelen nu al te vervangen en niet volgende week voor de Grote Prijs van Hongarije. De renstal denkt dan meer kans te hebben op succes.

0 Reacties Doe mee met de discussie →