Rick Brink wordt vaste adviseur Inclusie bij KRO-NCRV en NPO

KRO-NCRV stopt per 1 januari met het initiatief van het ministerie van Gehandicaptenzaken in haar huidige vorm. Wel blijft Rick Brink, die de functie van minister het afgelopen anderhalf jaar bekleedde, aan de omroep verbonden als adviseur Inclusie.

Brink zal in zijn nieuwe functie bij KRO-NCRV en de NPO adviseren hoe ze inclusiever kunnen worden in hun organisatie en in hun programma’s. Onder meer met ‘de koffer van Rick’, een onlinedatabase van mensen met een expertise/talent die ook een beperking hebben.

Rick Brink werd in juni 2019 in een live-show op NPO 1 verkozen tot de allereerste minister van Gehandicaptenzaken van Nederland. Het door KRO-NCRV opgezette ministerie komt op voor de belangen van 1,8 miljoen mensen met een beperking. In de afgelopen anderhalf jaar zijn er diverse thema’s op de kaart gezet, zoals de noodzaak voor meer inclusieve speeltuinen, meer stageplekken voor studenten met een beperking en meer zichtbaarheid van mensen met een beperking in de media.

Sinds het uitbreken van de coronacrisis begin dit jaar heeft Brink zich gericht op de gevolgen van de maatregelen voor de positie van mensen met een beperking bij bijvoorbeeld de openstelling van supermarkten, de toegankelijkheid van informatie over corona en persconferenties door het kabinet of de mondkapjesplicht.