Ridley Scott verdedigt Al Pacino na kritiek familie Gucci

De familie Gucci is absoluut niet blij met de film House of Gucci en kwam eerder deze week met flink wat ongezouten kritiek. Regisseur Ridley Scott heeft nu in een interview met Total Film uitgehaald naar de Gucci's vanwege de beledigingen die ze hierbij uitten aan het adres van Al Pacino.

De dochter van Aldo Gucci, die het wereldberoemde mode-imperium van 1953 tot 1986 leidde, liet in een statement weten dat Al Pacino's vertolking van haar vader "beschamend" is en dat de acteur totaal niet op Aldo lijkt. Patricia Gucci noemde Pacino daarbij: "dik, klein en ontzettend lelijk." Scott liet weten dat hij bij het maken van de film "met zoveel respect als mogelijk zonder van de feiten af te wijken" te werk is gegaan en dat hij het statement van Patricia Gucci "zorgwekkend kwetsend" vindt.

De regisseur voegde daaraan toe dat de familieleden zich "fucking gelukkig mocht prijzen" dat zij gespeeld worden door de beste acteurs ter wereld. Naast Pacino zijn in de film Lady Gaga, Adam Driver en Jared Leto te zien als Patrizia Reggiani, Maurizio Gucci en Paolo Gucci.