Rijeka bewijst AZ grote dienst met gelijkspel bij Sociedad

SAN SEBASTIAN (ANP) - HNK Rijeka heeft Real Sociedad in de Europa League op 2-2 gehouden. Daarmee bezorgde de Kroatische ploeg AZ een goede uitgangspositie om de volgende ronde te halen. Als de Alkmaarders volgende week in Kroatië het laatste groepsduel winnen, is de ploeg van trainer Arne Slot verzekerd van deelname aan de knock-outfase.

De Spaanse koploper was op eigen veld veel sterker dan Rijeka maar kwam voor rust niet tot scoren. Spits Alexander Isak verkwanselde twee grote kansen voordat Darko Velkovski de bezoekers tegen de verhoudingen in op voorsprong kopte uit een corner. Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld en bleef Sociedad aanvallen. Twintig minuten voor tijd maakte invaller Jon Bautista eindelijk gelijk, maar opnieuw kwamen de Kroaten op voorsprong. Nu was Stjepan Lončar trefzeker na een corner. De thuisploeg had niet lang nodig om met een antwoord te komen, Nacho Monreal knalde vijf minuten later raak, maar het was niet voldoende voor de overwinning.

Real Sociedad staat na het gelijkspel tweede in poule F met 8 punten, evenveel als AZ. Koploper Napoli heeft 10 punten en Rijeka is met 1 punt uitgeschakeld. Real Sociedad gaat tijdens de laatste speelronde naar Napels voor het duel met Napoli.