Rijksmuseum zoekt iedereen die Rembrandt heet

AMSTERDAM (ANP) - Het Rijksmuseum in Amsterdam is op zoek naar alle mensen in Nederland die Rembrandt heten. Het museum wil dat zij samen op donderdagavond 14 februari de tentoonstelling Alle Rembrandts openen.

Het is dit jaar 350 jaar geleden dat de beroemde zeventiende-eeuwse meester Rembrandt (1606-1669) overleed. 2019 is daarom uitgeroepen tot het Jaar van Rembrandt. De tentoonstelling Alle Rembrandts vindt dan ook plaats in het kader van die 350e sterfdag. Op deze tentoonstelling zijn voor het eerst in de geschiedenis alle schilderijen, tekeningen en etsen uit de eigen collectie van het Rijksmuseum te zien.

De Rembrandts naar wie het museum nu op zoek is, moeten Rembrandt als eerste voornaam hebben. Ook moet de naam zowel de d als de t bevatten. In 2014 waren er volgens het Meertens Instituut 203 Rembrandts.

Geïnteresseerde Rembrandts kunnen zich tot 1 februari melden bij het Rijksmuseum. Wie dat doet, wordt als 'super-vip’ ontvangen tijdens de opening en mag de rest van het jaar bij alle speciale Rembrandt-evenementen van het museum zijn.