Riley Keough ontroerd door Coldplays eerbetoon aan broer

Riley Keough heeft zondag op Instagram Coldplay bedankt voor het eerbetoon dat de band de avond ervoor bracht aan haar broertje Benjamin. De enige kleinzoon van Elvis Presley overleed vorig jaar op 27-jarige leeftijd.

Coldplay en andere muzikanten traden op tijdens het We Can Survive-concert in de Hollywood Bowl in Los Angeles. De opbrengst van dat jaarlijkse evenement gaat naar wisselende goede doelen. Deze editie werd er geld ingezameld voor de American Foundation for Suicide Prevention. Benjamin Keough stierf door zelfdoding.

Riley deelde een video die een bezoeker van de show had gemaakt, waarin Coldplay-voorman Chris Martin het nummer Yellow aan haar broertje opdraagt. "We spelen dit voor onze vriend Benjamin Storm. Waar je ook bent, we sturen dit liedje helemaal jouw kant op."

De actrice plaatste hartjes en huilende emoji's bij de video en schreef: "Ik was hier niet klaar voor maar wat een prachtige verrassing." Ze laat in het bericht ook weten dat ze van Dakota Johnson, de vriendin van Chris Martin, houdt. Johnson en Keough hebben onlangs samengewerkt aan de miniserie Cult Following.