Rita Moreno speelt oma Vin Diesel in Fast and Furious-film

Rita Moreno speelt de grootmoeder van Vin Diesel in de volgende Fast and Furious-film, die de titel Fast X draagt. Dat bevestigen de 54-jarige acteur en de 90-jarige actrice dinsdag via een video op Instagram.

Voorafgaand aan de release van de film had Diesel al gezegd dat hij graag wilde dat de 90-jarige Moreno zijn grootmoeder zou spelen in de volgende Fast and Furious-film. De droom van de acteur wordt nu werkelijkheid. "Ik heb altijd al met Rita Moreno willen werken", aldus Diesel. "Het feit dat ze nu mijn oma speelt, maakt mij zielsgelukkig. Ik ben een gezegend mens." Moreno is naar eigen zeggen "heel enthousiast" nu ze meespeelt in de film. "Het wordt zo leuk!", aldus de actrice. Fast X verschijnt in mei 2023 in de bioscopen en is de opvolger van F9: The Fast Saga.

Moreno speelde in 1961 de rol van Anita in West Side Story. Andere bekende films waar ze in speelde zijn Popi (1969), Carnal Knowledge (1971), I Like It Like That (1994) en Slums of Beverly Hills (1998). In haar carrière won Moreno Acadamy Awards, Emmy Awards en Tony Awards.