RIVM geeft één keer per week update over vaccinatiecijfers

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat vanaf nu één keer per week bekendmaken hoeveel mensen zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. De cijfers komen op dinsdag naar buiten. Op dinsdagen geeft het instituut steevast een update over de coronasituatie in Nederland.

Deze dinsdag publiceert het RIVM voor het eerst de actuele vaccinatiecijfers. "Op termijn zijn de data ook beschikbaar in open datasets en op het coronadashboard van de Rijksoverheid", voegt het instituut eraan toe.

Het RIVM meldde maandag in een tussenstand dat tot en met afgelopen weekend circa 35.000 medewerkers van verpleeghuizen en instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking hun eerste prik tegen Covid-19 hebben gekregen. In de acute zorg hebben ook al 40.000 medewerkers hun eerste injectie gekregen. Zij zijn gevaccineerd in de ziekenhuizen waar ze werken. Voor een goede bescherming zijn twee prikken nodig.

Maandag is ook de vaccinatiecampagne begonnen voor bewoners van verpleeghuizen en mensen met een verstandelijke beperking die in instellingen wonen.