RKC pikt clubloze middenvelder Clement op

WAALWIJK (ANP) - RKC Waalwijk heeft zich vlak voor de start van de competitie opnieuw versterkt. De Waalwijkers legden middenvelder Pelle Clement voor een jaar vast. De 26-jarige Amsterdammer speelde de afgelopen jaren voor PEC Zwolle, waarmee hij degradeerde uit de Eredivisie. Het contract van Clement in Zwolle liep af, waardoor RKC hem transfervrij kon aantrekken.

"Met Pelle voegen we een aanvallende middenvelder toe en versterken we hiermee de balans in onze selectie", zegt algemeen directeur Frank van Mosselveld. RKC versterkte zich deze week ook al met oud-PSV'er Zakaria Bakkali en Florian Jozefzoon, die aan zijn tweede periode in Waalwijk begint. Clement is nog niet speelgerechtigd voor de eerste competitiewedstrijd, zaterdag thuis tegen FC Utrecht. Hij sluit zondag aan bij de selectie van trainer Joseph Oosting.

Clement doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde in 2016 in de Amsterdamse hoofdmacht, maar hij speelde vooral voor Jong Ajax. De middenvelder stapte in 2017 over naar de Engelse club Reading. Begin 2019 keerde hij bij PEC Zwolle terug in de Nederlandse competitie. Clement speelde afgelopen seizoen negentien wedstrijden in de Eredivisie.