RKC Waalwijk geeft voorsprong weg tegen tien man van Sparta

WAALWIJK (ANP) - RKC Waalwijk heeft tegen tien voetballers van Sparta Rotterdam de overwinning uit handen gegeven. Dankzij doelpunten van oud-Spartanen Iliass Bel Hassani en Michiel Kramer en een rode kaart voor Sparta-verdediger Shurandy Sambo leek de derde achtereenvolgende thuiszege er te komen, maar Arno Verschueren maakte in de slotfase zijn tweede doelpunt van de wedstrijd voor de Rotterdammers: 2-2.

RKC begon sterker aan de wedstrijd en dat leverde in de 10e minuut het doelpunt van Kramer op. De spits maakte koppend uit een voorzet van Bel Hassani zijn vierde treffer in acht duels dit seizoen. Het was een tegenvaller voor de thuisploeg dat de aanvoerder na 42 minuten niet verder kon. Toen stond het inmiddels gelijk door Arno Verschueren. De Belgische middenvelder schoof de bal van dichtbij onder de RKC-doelman door. Sparta was toen al sterker geworden en ondernam ook meer doelpogingen.

Na een goed uitgespeelde aanval schoot Bel Hassani in de 60e minuut van binnen het strafschopgebied laag raak. En uit de vrije trap die volgde op het wegsturen van Sambo schoot de 30-jarige middenvelder, die zijn carrière begon bij Sparta, een paar minuten later net naast. Sparta creëerde ondanks de ondertalsituatie nog enkele kansen, waarvan Verschueren er één raak kopte.