RKC Waalwijk naar negende plaats in Eredivisie na zege op Vitesse

WAALWIJK (ANP) - RKC Waalwijk is door een zege op Vitesse opgerukt naar de negende plek in de Eredivisie. De ploeg van coach Joseph Oosting won met 1-0 door een treffer van Michiel Kramer.

RKC komt door de zege op 35 punten. Dat zijn er elf meer dan de ploeg uit Arnhem van coach Phillip Cocu. Vitesse heeft aan de laatste zes wedstrijden slechts 1 punt overgehouden en staat in punten gelijk met FC Emmen en Excelsior, die vijftiende en zestiende staan.

Vitesse, dat afgelopen week eindelijk een akkoord bereikte in de slepende kwestie over de stadionhuur van het Gelredome, moest het in Waalwijk doen zonder de geschorste verdediger Maximilian Wittek en zonder aanvoerder Matus Bero. Laatstgenoemde ontbrak wegens ziekte.

Herpakken

RKC moest zich herpakken van de thuisnederlaag tegen NEC (1-3) en begon fel. Kramer zorgde in de 27e minuut voor zijn achtste treffer. Na goed doorlopen van Mats Seuntjens op rechts kon de spits, die zijn contract in Waalwijk heeft verlengd tot medio 2025, binnenschieten.

Vitesse verhoogde de druk in de tweede heft en kreeg kansen via invaller Miliano Jonathans en Nicolas Isimat-Mirin. Doelman Etienne Vaessen hield het doel echter schoon. In de slotfase verzuimden Julen Lobete en Saïd Bakari een tweede treffer voor RKC te maken. Kramer kreeg nog een gele kaart en mist daardoor de wedstrijd tegen koploper Feyenoord.