RKC Waalwijk schakelt Willem II uit in KNVB-beker

WAALWIJK (ANP) - RKC Waalwijk heeft Willem II uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. De Brabantse derby eindigde in 3-0. Het was het enige duel in de eerste bekerronde tussen twee ploegen uit de Eredivisie.

RKC kwam in de 20e minuut op voorsprong na balverlies bij Leeroy Owusu. Lennerd Daneels kon daarna Iliass Bel Hassani in stelling brengen. De oud-speler van onder meer Sparta Rotterdam en Heracles Almelo tikte fraai in, 1-0. Kort na de rust verdubbelde Finn Stokkers de marge nadat hij koelbloedig doelman Timon Wellenreuther had omspeeld (2-0).

Met een rake knal besliste Saïd Bakari het duel in de 71e minuut (3-0), kort nadat Mats Köhlert de eerste echte kans voor Willem II had gemist.

Met de royale overwinning in de bekerderby gaf RKC een passend vervolg aan de tweede competitiezege afgelopen zaterdag tegen Sparta Rotterdam (1-0). De Waalwijkers willen komende zondag in de thuiswedstrijd tegen concurrent SC Cambuur opnieuw hun slag slaan. Mede daarom speelde trainer Joseph Oosting niet eens met zijn sterkste elftal tegen Willem II. De Tilburgers stelden echter zwaar teleur in Waalwijk. Ze konden hun positie in de subtop van de Eredivisie geen moment waarmaken.

Willem II heeft in de maand oktober nog geen overwinning behaald. Mogelijk lukt het zondag nog in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht.