Rob van Someren: gaat niets boven het vangen van een boef

Rob van Someren vindt dat er niets gaat boven "het vangen van een boef", aldus de radio-dj en politievrijwilliger tegen het ANP tijdens de viering van 75 jaar politievrijwilligers in Utrecht. Van Someren mocht de dag aan elkaar praten, naar eigen zeggen een eer.

"Het was met name hartstikke leuk om een keer dat vrijwilligerswerk onder het voetlicht te brengen", zegt Van Someren. "Het gebeurt niet zo vaak dat ik mijn radioprogramma afzeg om iets anders te gaan doen. Dus dat geeft wel een beetje aan hoe belangrijk ik het vond."

Van Someren is mede politievrijwilliger vanwege een "oversized rechtvaardigheidsgevoel", zegt de radio-dj. "Bij mij overheerst de gedachte 'wees aardig voor elkaar en blijf van elkaars spullen af'. Als dat je credo is kun je dat het beste bij de politie in de praktijk brengen. Ik moet wel zeggen dat ik dienstverlening leuker vind dan handhaving. Maar er gaat niets boven het vangen van een boef."

Naar eigen zeggen wist Van Someren niet dat koning Willem-Alexander naar de viering zou komen toen hij als dagvoorzitter werd gevraagd. Van Someren heeft Willem-Alexander eerder onder meer ontmoet bij een Uitblinkerslunch. Dat is ook de koning nog bijgebleven, bleek toen de koning naar Van Someren verwees in zijn toespraak als "bestuurder van een snel interventievoertuig". "Dat vond ik wel heel grappig, dat hij zich dat nog herinnerde", aldus van Someren. "Dat vond ik heel leuk".