Robbert van den Bergh pakt rol in musical Come From Away

Acteur Robbert van den Bergh heeft een rol te pakken in de aankomende musical Come From Away, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De productie, die eerder te zien was op Broadway en West End, beleeft op 18 november zijn Nederlandse première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Dat heeft producent MediaLane vrijdag bekendgemaakt.

Come From Away gaat over het Canadese stadje Gander. Toen vanwege de aanslagen op 11 september 2001 in New York het Amerikaanse luchtruim werd gesloten, landden 38 vliegtuigen er noodgedwongen. Het verhaal vertelt, gebaseerd op getuigenissen van reizigers en inwoners, hoe de kleine gemeenschap van Gander de ruim 7000 gestrande reizigers opving.

Van den Bergh speelt Oz Fudge, het hoofd van de plaatselijke politie. Eerder werd al bekendgemaakt dat Willemijn Verkaik een van de twaalf rollen vertolkt.

De Nederlandse versie van Come From Away is een geheel nieuw gemaakte productie. De musical debuteerde in 2015 in Seattle en is sinds 2017 te zien op Broadway. Begin 2019 beleefde de productie de Europese première op West End.