Rockster Brian Johnson komt in najaar met memoires

Brian Johnson, de voorman van rockband AC/DC, brengt op 26 oktober zijn memoires uit. Dat heeft de zanger bekendgemaakt in een verklaring, meldt Rolling Stone. In het boek vertelt hij onder meer over zijn jonge jaren en het verloop van zijn muziekcarrière. Zo gaat hij bijvoorbeeld in op de stichting van zijn eerste bandje en vertelt hij hoe het was om Bon Scott te vervangen, de vorige voorman van AC/DC.

"Ik heb lange en geweldige nachten gehad, maar ook slechte en veel goede dagen. Ik ben van een koorknaap een rocker geworden, en nu heb ik daar ook nog eens verdomd goed boek over geschreven", aldus Johnson.

"Brian's memoires leggen een onvergetelijk moment vast in de rockgeschiedenis", stelt Maura DiPreta, die bij de publicatie is betrokken. "Iedereen die Brian zijn roots wil begrijpen, maar ook van het moment toen bij zich bij AC/DC aansloot, kan zich opmaken voor een onvergetelijke rit."

The Lives of Brian wordt het tweede boek van de rockster. Eerder schreef Johnson al een boek over zijn liefde voor auto's en de motorsport.