Roda JC stuurt technisch directeur Van As weg

KERKRADE (ANP) - Technisch directeur Jeffrey van As is bij Roda JC met onmiddellijke ingang zijn baan kwijt. Volgens de Limburgse eerstedivisieclub is er in de nieuwe structuur geen ruimte meer voor zijn functie.

Van As (49) werd in februari vorig jaar aangesteld en ondertekende destijds een contract tot medio 2022 in Kerkrade. Eerder had hij vergelijkbare rollen bij NAC Breda en ADO Den Haag. Van As speelde zelf voor NAC, ADO en MVV Maastricht. Hij is het niet eens met zijn gedwongen vertrek bij Roda en zei tegen De Limburger dat hij het gaan aanvechten. "Dit kan natuurlijk niet zomaar", laat hij weten.

"Om de sportieve ambities overeind te houden zal de club het beschikbare budget herverdelen en waar mogelijk efficiënter inzetten. Daarbij is onder andere kritisch gekeken naar de interne organisatie, de rolverdelingen en de focus op talentontwikkeling. Roda heeft daardoor moeten besluiten de rol van technisch directeur te laten vervallen. Daarmee komt per direct een einde aan de samenwerking met Jeffrey van As", zo valt op de website van Roda JC te lezen.

Algemeen directeur Martijn Wismans zal de Limburgse club in het najaar gaan verlaten.