Roel Reiné gaat weer epische serie voor History Channel maken

De Nederlandse regisseur Roel Reiné gaat weer een serie maken voor History Channel. Het gaat volgens Deadline om een driedelige epische serie waarin de levens van Julius Caesar, Alexander de Grote en Cleopatra worden gereconstrueerd. De titel van het project is Ancient Empires.

Reiné zal de dramatische scènes van de serie voor zijn rekening nemen. Hij leidt als regisseur een cast en crew van meer dan driehonderd man.

Eerder maakte de Nederlandse regisseur voor History Channel een soortgelijke serie over George Washington, de eerste president van de VS. Ook draaide hij voor de zender een aantal afleveringen van de serie Knightfall, met Star Wars-acteur Mark Hamill.

In Nederland draaide Reiné ook twee grote historische films: het succesvolle epos Michiel de Ruyter en het middeleeuwse drama Redbad. De regisseur vertrok zeventien jaar geleden naar Hollywood, waar hij doorbrak met het maken van relatief goedkope actiefilms. In Nederland draaide hij recent een film over het leven van Marco Kroon.