Ron Brandsteder en Bastiaan Ragas presenteren zomer-Nachtzuster

Ron Brandsteder, Sjaak Bral, Leo Driessen en Bastiaan Ragas vervangen deze zomer Nachtzuster-presentatrice Astrid de Jong. Dat heeft omroep MAX dinsdag bekendgemaakt.

De Jong gaat voor het eerst in lange tijd een maand op vakantie. De vier mannen zullen allemaal één aflevering van het populaire nachtprogramma van de NPO overnemen.

De eerste uitzending dat De Jong afwezig is, op 23 juli, neemt Brandsteder voor zijn rekening. De laatste zomershow dat een man de honneurs waarneemt, is op 13 augustus. Acteur Bastiaan Ragas doet dan het programma.

"Omdat ik deze zomer vrij lang weg ga, wilde ik een cadeautje achterlaten voor de luisteraars in de nacht", vertelt De Jong. "Ik heb allemaal radiovrienden gevraagd of ze voor mij, en de luisteraars een nachtje door wilden halen. Ron, Sjaak, Leo en Bastiaan zeiden niet alleen ja, ze verheugen zich er ook bijzonder op."

Nachtzuster is een van de populairste nachtprogramma's van de Nederlandse radio. Luisteraars kunnen elke week in de nacht van vrijdag op zaterdag bellen met vragen en ook met antwoorden. De inval-presentatoren zullen met deze formule gewoon doorgaan tijdens de vakantie van Nachtzuster Astrid.