Ronaldo heeft alleen Gento nog voor zich

KIEV (ANP) - Met de grote beker op zijn hoofd en vijf vingers in de lucht vierde Cristiano Ronaldo zaterdagavond in Kiev de winst van de Champions League. De Portugese superster mocht het belangrijkste Europese bekertoernooi voor de vijfde keer bijschrijven op zijn erelijst. Alleen Francisco 'Paco' Gento, die zes keer won, staat nu nog boven Ronaldo.

,,Deze beker wilden we hebben'', zei de Portugees na de gewonnen finale tegen Liverpool (3-1). ,,We wisten dat het zwaar zou worden, maar we hebben de winst verdiend. Finales zijn altijd lastig, maar wij zijn de terechte winnaar. We hebben historie geschreven.''

Ronaldo won de Champions League in 2008 met Manchester United en in 2014, 2016, 2017 en nu weer met Real Madrid. Met vijf eindzeges in het belangrijkste toernooi voor Europese clubs kwam de 33-jarige Portugees op gelijke hoogte met zeven oud-spelers van Real Madrid, onder wie Alfredo Di Stéfano, en de Italianen Paolo Maldini en Alessandro Costacurta. Gento won de Europa Cup I in de jaren vijftig en zestig liefst zes keer met de 'Koninklijke'.

0 Reacties Doe mee met de discussie →