Roosmarijn Reijmer weg bij 3FM

HILVERSUM - Roosmarijn Reijmer vertrekt bij 3FM. Na 17,5 jaar in verschillende functies bij het radiostation gaat ze vanaf 1 januari aan de slag voor boekingskantoor en festivalorganisator Friendly Fire als hoofd marketing en creatie. Dat meldt de dj maandagavond op haar Facebookpagina.

Reijmer (38) begon in 2000 als freelance-internetredacteur bij 3voor12 en klom uiteindelijk op tot radio-dj. Ze doet al jaren verslag vanaf festivals en presenteert sinds 2011 het VPRO-programma 3voor12 Radio. In 2015 won ze de Zilveren Radioster voor beste vrouwelijke radiopresentatrice. Onlangs pleitte ze nog publiekelijk voor meer vrouwen op de landelijke radio.

"Transfer nieuws! Wat doe je als er allemaal vinkjes achter je werk-bucketlist staan?", schrijft Reijmer op Facebook. "Dan is het wel een mooi moment om eens aan de andere kant aan de slag te gaan."

Op 8 december presenteert de dj haar laatste editie van de 3voor12-verkiezing Song van het Jaar, negen uur lang live vanuit TivoliVredenburg, om daarna afscheid te nemen. Het is nog niet bekend wie haar opvolgt bij 3voor12 Radio, meldt het programma. Gerard Walhof, hoofdredacteur VPRO Radio: "Roosmarijn neemt afscheid als de koningin van de alternatieve muziek op 3FM. Het zal een hele klus worden om voor haar een waardige opvolger te vinden."

0 Reacties Doe mee met de discussie →