Rossana Kluivert eist dat uitzending Opgelicht?! offline gaat

LELYSTAD (ANP) - Rossana Kluivert heeft woensdagmiddag in de rechtbank in Lelystad geëist dat AVROTROS de uitzending van Opgelicht?! waarin aandacht werd besteed aan haar organisatie Dog Rescue Center op Curaçao offline haalt. Ook wil ze dat de omroep uitspraken rectificeert die in de uitzending worden gedaan over de hondenkennel.

In de uitzending van afgelopen november kwamen vrijwilligers en dierenartsen aan het woord die zich eveneens inzetten voor honden op het eiland. Uit de reportage bleek dat geen van hen wist waar het opvangcentrum van Kluivert zich op het eiland bevindt. Daarnaast kwam in het programma naar voren dat Kluivert veel minder honden zou verzorgen dan ze zelf beweert en dat ze van het ingezamelde geld van donateurs tienduizenden euro's aan marketingkosten zou hebben betaald en een winkelpand huurt.

Volgens de advocaat van Kluivert, Royce de Vries, heeft het programma veel kapot gemaakt. "De kijkers kunnen geen andere conclusie trekken dat eisers donateurs hebben bedonderd. De eisers zijn publiekelijk aan de schandpaal genageld." De raadsman van AVROTROS stelde dat de eisers alle aandacht rond de uitzending zelf hebben losgemaakt.