Royce de Vries verwacht nog een favoriet van pa hoog in Top 2000

Royce de Vries denkt dat A Whiter Shade of Pale van Procol Harum niet het enige lievelingsnummer van zijn vader Peter R. de Vries is dat hoog eindigt in de Top 2000 van NPO Radio 2. Ook Guaranteed van Eddie Vedder, vorig jaar te vinden op plek 1548, ziet de advocaat scoren.

Vrijdag werd de top 10 van de lijst bekend en werd duidelijk dat A Whiter Shade of Pale op de derde plaats in de Top 2000 staat. Royce stemde zelf ook op het nummer, dat op de uitvaart van de misdaadverslaggever te horen was. "Ik heb ook op Guaranteed van Eddie Vedder gestemd, in dat lied zit die tekst die mijn vader op zijn been had staan: On bended knee is no way to be free", zegt de advocaat tegen het AD. "Dat lied staat niet in de top 10, maar hij zal vast ook hoog eindigen."

Dat het lievelingsnummer van zijn vader, vorig jaar nog nummer 153, dit jaar op 3 staat vindt Royce mooi. "Ik vind het wel hartverwarmend dat zoveel mensen in Nederland nog met mijn vader bezig zijn. Voor ons als familie voelt dit als steun van het land."

Procol Harum staat achter Queen met Bohemian Rhapsody (1) en Danny Vera met Roller Coaster (2). De volledige lijst wordt op 16 december onthuld. De Top 2000 begint rond middernacht op eerste kerstdag. De nummer 1 is op oudejaarsavond vlak voor de jaarwisseling te horen.