Royce en Kelly hebben ‘meest verschrikkelijke jaar’ gehad

Royce en Kelly de Vries, de kinderen van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, hebben "het meest verschrikkelijke jaar" gehad. In RTL Boulevard blikken de twee terug op het overlijden van hun vader, die precies een jaar geleden werd neergeschoten op straat in Amsterdam.

"Het is wel het meest verschrikkelijke jaar geweest, emotioneel, maar ik denk dat het ook een fysieke aanslag is. De stress die je voelt", vertelt Kelly. "Ik merk dat de periode van de aanslag en zijn overlijden nu is, ik slaap weer wat slechter, mijn stem is weg. De emoties liggen echt wel weer wat dichter aan de oppervlakte." Haar broer merkt dat ze wel een "stijgende lijn" te pakken hebben, "maar het is geen lineaire lijn. In zo 'n periode merk je toch wel dat de daling weer even wordt ingezet."

Royce merkt dat hij nog steeds heel veel bezig is met zijn vader en de aanslag. "Ik heb het idee dat ik nog steeds op adrenaline leef, al een jaar lang. Dat je nog steeds een soort onrust in je lichaam hebt, afwezig bent in je hoofd, ermee bezig wil zijn. Dat is een jaar na dato nog steeds zo." Ook Kelly ervaart dat gevoel. "Er zijn periodes dat je denkt: hey, ik zit er weer in. Ik kan weer wat leuke sociale dingen doen, ik voel me goed. En dan ineens een maand later kan dat toch ook wel weer 180 graden draaien. En dan denk je: ik ben er ook nog lang niet."

De uitzending van RTL Boulevard staat woensdagavond volledig in het teken van Peter R. de Vries. Negen dagen nadat hij werd neergeschoten overleed de misdaadverslaggever.