RTL-programma Het Onbekende verkocht aan Frankrijk en België

De nieuwe spelshow Het Onbekende is verkocht aan Frankrijk en België. Dat heeft RTL vrijdag bekendgemaakt.

In Het Onbekende reist een team van BN'ers door Slovenië om 'gamemaster' en presentator Renze Klamer te proberen te bereiken. Er is ook een team van niet-bekende mensen, Team Onbekend, dat hetzelfde doel heeft. Beide teams krijgen tijdens de reis te maken met dilemma's, plottwists en eliminaties.

Het programma werd ontwikkeld door IDTV en de RTL Creative Unit. Eerder werd van dat team ook De Verraders verkocht aan het buitenland. "Het ontwikkelen van eigen formats en co-creatie is én blijft voor ons een van de belangrijkste speerpunten. De creatieve samenwerking tussen onze Creative Unit en IDTV is een prachtig voorbeeld hiervan en eentje om trots op te zijn", reageert Peter van der Vorst, Directeur Content RTL.

Naar de tweede aflevering van Het Onbekende keken afgelopen vrijdag 640.000 mensen. De week ervoor trok de show 794.000 kijkers. Van der Vorst is tevreden. "Het programma wordt in de eerste zeven dagen na de première ook goed uitgesteld gekeken. Daarmee bewijst ook 'Het Onbekende' dat lineaire cijfers alleen niet meer leidend zijn in een markt waarin mensen zelf bepalen wanneer ze kijken."