RTL teleurgesteld in staking op redactie RTL Nieuws

RTL Nederland is teleurgesteld in de staking op de redactie van RTL Nieuws. Met de korte werkonderbreking hopen medewerkers hun eisen voor een loonsverhoging kracht bij te zetten, maar het mediabedrijf zegt "telkens de dialoog te hebben gezocht" in de onderhandelingen over een nieuwe cao.

Journalistenvakbond NVJ maakte eerder bekend dat de redactie van RTL Nieuws woensdagochtend het werk een kwartier lang neerlegt. De bond eist loonsverhoging van 11,5 procent en beweert dat RTL een tegenbod deed dat "niet serieus" was in de ogen van de werknemers.

RTL spreekt dat tegen. "RTL is een solide werkgever die goed zorgt voor zijn medewerkers. Arbeidsvoorwaarden worden regelmatig getoetst en aangepast aan de marktsituatie. We vinden het dan ook bijzonder teleurstellend dat er naar dit soort maatregelen wordt gegrepen", zo luidt de reactie.

De actie heeft volgens een woordvoerster geen gevolgen voor nieuwsuitzendingen van RTL Nieuws of berichtgeving op de site. De NVJ meldde eerder dat de werkonderbreking, die nu nog symbolisch is, een eerste stap is en mogelijk hardere acties volgen.