Ruben Terlou is nog niet klaar met China

HILVERSUM - Fotograaf en Chinakenner Ruben Terlou maakte twee jaar geleden voor de VPRO de documentaireserie Langs de oevers van de Yangtze. Zondag is hij terug met een nieuwe serie over het land: Door het hart van China. Het is geen vervolg op de eerste reeks, vertelt Terlou in het AD.

"Nee, ik zie dit als een op zichzelf staand project. Langs de oevers beschouw ik als introductie, Door het hart is China voor gevorderden. Dit is diepgravender en ambitieuzer. We blijven langer op plekken hangen, hebben meer de tijd zijn werk laten doen."

Het maken van Langs de oevers van de Yangtze heeft de fotograaf en zijn team wel dingen geleerd die hen nu ook weer van pas kwamen. "De ervaring die we bij de eerste serie hebben opgedaan, hielp ons. We hebben bovendien een Nederlandse en een Chinese researcher die deuren voor ons openen. Dankzij onze ervaring durven we, als we eenmaal binnen zijn, te improviseren. Zo hebben we veel voor elkaar gekregen. Een plattelandsbegrafenis bijwonen en fotograferen was al vijf jaar een droom van me, dat is nu gelukt."

Door het hart van China wordt vanaf zondag 14 januari wekelijks uitgezonden.

0 Reacties Doe mee met de discussie →


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *