Ruby Rose zegt dat ze serie Batwoman gedwongen moest verlaten

Ruby Rose vertrok vorig jaar niet uit eigen wil bij de serie Batwoman. De actrice zegt op Instagram dat ze werd gedwongen en stelt bovendien dat de omstandigheden op de set onveilig waren.

"Aan mijn lieve, lieve fans die nog steeds vragen of ik ooit zal terugkeren in die vreselijke show: ik zou het voor geen goud willen doen zelfs niet als er een pistool tegen mijn hoofd wordt gezet", schrijft Rose, die tegelijkertijd verduidelijkt dat het niet haar beslissing was om te stoppen. Volgens haar hebben de makers de serie kapotgemaakt.

Rose raakte op de set gewond tijdens het filmen van een stunt. De actrice brak bijna haar ruggengraat en raakte zodoende op een haar na verlamd. De Australische moest geopereerd worden en beweert nu dat Warner Bros. haar pushte om slechts tien dagen daarna alweer aan het werk te gaan. "Anders zou de hele crew en cast worden ontslagen, zou ik iedereen teleurstellen en zou de studio miljoenen zijn verloren."

Ook zou de studio aangedrongen hebben om door te filmen aan het begin van de pandemie ondanks dat veel andere series werden stopgezet en zouden er verschillende andere ongevallen hebben plaatsgevonden.

Het vertrek van Rose als hoofdrolspeelster was voor veel kijkers een verrassing. Toen het nieuws bekend werd gaven zowel Rose als de makers verklaringen af waarin ze elkaar prezen. Toch gingen toen ook geruchten dat Rose moeite zou hebben gehad met de werkdruk die bij de serie kwam kijken.