Rudy Giuliani zorgt voor opleving My Cousin Vinny

De persconferentie van Rudy Giuliani waarin hij My Cousin Vinny aanhaalde, heeft gezorgd voor hernieuwde interesse in de film uit 1992. My Cousin Vinny was na het persmoment van Donald Trumps persoonlijke advocaat donderdag niet alleen trending op social media, maar staat sindsdien ook in de Top 10 van iTunes in de VS.

Tijdens een toespraak waarin hij volhield dat Donald Trump de presidentsverkiezingen helemaal niet verloren heeft, begon Giuliani ineens over de film. "Hebben jullie My Cousin Vinny gezien? Het is een van mijn favoriete films want hij komt uit Brooklyn", liet de voormalig burgemeester van New York weten. Daarna deed hij een rechtbankscène na waarin een getuige niet kan zien hoeveel vingers haar ondervrager omhoog houdt omdat ze te ver van hem af staat. Dat moest bewijzen dat de Republikeinse opzichters bij de stembureaus ook niet alles hebben kunnen zien wat daar gebeurde.

De regisseur van My Cousin Vinny, Jonathan Lynn, grapte dit weekend al tegen de Hollywood Reporter dat hij de complimenten van Giuliani graag aannam. "Het is toch de man die op dit moment het lachwekkendste optreden van het jaar geeft."