Ruim 1,2 miljoen kijkers voor speciale uitzending Frontberichten

De speciale aflevering van Frontberichten, waarin Jeroen Pauw in gesprek ging met zorgmedewerkers die tijdens de coronacrisis over hun ervaringen vloggen, heeft ruim 1,2 miljoen kijkers getrokken. Dat blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

In de live-uitzending kwamen onder meer arts Gor uit Utrecht en verpleegkundige Ellen uit Almelo aan het woord. Ook sprak Pauw met deskundigen over de toename van het aantal ziekenhuisopnames van mensen met corona. Vorig jaar werd Frontberichten regelmatig uitgezonden en kwam het zelfs in aanmerking voor de prestigieuze Zilveren Nipkowschijf en een Gouden Roos.

Het BNNVARA-programma was met meer dan 1,2 miljoen kijkers goed voor de vijfde plaats in de lijst met de 25 best bekeken programma's van de dag. De meeste kijkers waren er voor het NOS Journaal van 20.00 uur, daarvoor schakelden ruim 2,1 miljoen mensen naar NPO 1. Het RTL Nieuws van half acht werd door 1,6 miljoen mensen bekeken, gevolgd door Expeditie Robinson waarvoor 1,2 miljoen mensen op RTL 4 afstemden.