Ruim 165.000 mensen zien UNITY songfestival winnen

De nationale finale van het Junior Songfestival heeft zaterdag in de vooravond 165.000 kijkers getrokken. Zij zagen hoe UNITY er met de winst vandoor ging met hun liedje Best Friends. De meidengroep mag nu Nederland vertegenwoordigen tijdens de grote finale in november.

UNITY liet de andere kandidaten Jackie & Janae en de boyband T-Square achter zich. Eigenlijk zouden vier acts strijden om het startbewijs, maar zangeres Robin kon vanwege een positieve coronatest niet meedoen aan de nationale finale. UNITY moest noodgedwongen als trio optreden omdat hun vierde lid Demi ook positief getest was.

Op primetime was Wie is de mol? weer veruit het populairste programma. De vierde aflevering trok op NPO 1 bijna 2,6 miljoen kijkers en versloeg daarmee ruimschoots de concurrentie op RTL 4 en SBS6. Naar Holland's Got Talent op RTL 4 keken 866.000 mensen en Ik hou van Holland op SBS6 werd door 723.000 kijkers gezien.

Op het tijdslot van 21.30 uur deed NPO 1 wederom goede zaken met Dit was het nieuws (1,1 miljoen) terwijl NPO 3 scoorde met Moltalk, de napraatshow van Wie is de mol?. Naar dat programma keken ongeveer een miljoen mensen, evenveel als Bankgiro Miljonairs op RTL 4.