RuPaul’s Drag Race wint weer van The Voice

Talentenjacht The Voice van John de Mol heeft zondagavond geen Primetime Emmy Award gewonnen. Voor het vierde jaar op rij ging de award voor beste competitieshow naar RuPaul's Drag Race.

De Mol lanceerde het programma in Nederland als The Voice of Holland. Het format ging in 2011 in de VS van start als The Voice. Sinds 2012 is de Amerikaanse versie van het programma ieder jaar genomineerd voor een Emmy Award voor beste competitieshow. In 2013, 2015, 2016 en 2017 gingen de Nederlander en zijn medeproducenten ervandoor met de belangrijkste Amerikaanse televisieprijs.

Sinds 2018 is RuPaul echter heer en meester in de categorie. Het programma RuPaul's Drag Race, dat sinds vorig jaar ook een Nederlandse versie heeft, won vorige week bij de Creative Arts Emmy's, de prijzen in technische en kleinere categorieën, al verschillende awards voor onder meer casting, montage en de presentatie van RuPaul. In zijn speech zondagavond liet de dragartiest aan gelijkgestemde kijkers weten: "Je hebt een clan die op je wacht. We staan klaar voor je. Kom maar bij Mama Ru!".