Rus schuldig aan moord op 78 vrouwen

IRKOETSK (ANP) - Een voormalige Russische politieman, die al levenslang in de cel zit voor de moord op 22 vrouwen, is maandag schuldig bevonden aan nog eens 56 moorden.

Een rechtbank in het Siberische Irkoetsk achtte de 54-jarige Mikhail Popkov schuldig aan de moord op 56 vrouwen tussen 1992 en 2007, meldt het Russische persagentschap Interfax.

In 2015 werd hij al eens veroordeeld voor de moord en verkrachting van 22 vrouwen. Nadien bekende hij nog eens 59 moorden, maar de politie kan van drie van die moorden geen bewijzen vinden. Zijn slachtoffers waren in de leeftijd van 18 tot 50 jaar.

Weerwolf

Hij zei dat hij hen ,,ter dood had veroordeeld'' zodra ze ermee instemden om een drankje met hem te drinken, aldus de aanklager. Hij vergaf drie vrouwen omdat ze niet instemden om iets met hem te drinken. Hij begeleidde deze vrouwen naar huis en hielp sommigen zelfs hun tassen te dragen. ,,Hij hield duidelijk van moorden. Sommige slachtoffers hadden 145 of zelfs 170 steekwonden.''

Popkov, die 'weerwolf' werd genoemd vanwege zijn vermogen om bij de politie te blijven werken terwijl hij zijn slachtoffers verkrachtte en vermoordde, beweerde dat zijn doel was ,,de straten van Siberische steden schoon te maken van immorele vrouwen''.

0 Reacties Doe mee met de discussie →