Rusland: Explosies en brand bij Russisch wapendepot op de Krim

DZJANKOJ (ANP/RTR) - Een wapendepot op de Krim is ontploft, meldt het Russische staatspersbureau TASS. Andere Russische media spreken ook over een brand in het noorden van het schiereiland, dat door de Russen van Oekraïne is afgepakt. Er zouden al 2000 inwoners geëvacueerd zijn. Volgens het Russische ministerie van Defensie zijn er geen mensen zwaargewond geraakt.

Vorige week waren er al meerdere explosies op een militair vliegveld op de Krim, vermoedelijk door een Oekraïense raketaanval. Daarbij viel een dode en raakte zeker acht gevechtsvliegtuigen beschadigd. Volgens het Russische ministerie van Defensie zou toen munitie per ongeluk ontploft zijn. Het Oekraïense leger heeft niet bevestigd dat het verantwoordelijk was voor de aanval.

Volgens het Britse ministerie van Defensie heeft Rusland zijn oorlogsschepen in de Zwarte Zee grotendeels teruggetrokken tot de kustlijn van de Krim, omdat ze moeite zouden hebben om de controle over de zee te behouden. De schepen staan defensief opgesteld, maar zouden nog wel worden gebruikt om de Russische grondtroepen in Zuid-Oekraïne met raketten te ondersteunen.