Rusland heeft dag voor eerste EK-wedstrijd een coronageval

SINT-PETERSBURG (ANP) - Rusland heeft een dag voor de eerste wedstrijd op het EK voetbal te maken met een coronageval binnen de selectie. Middenvelder Andrei Mostovoj testte positief op het virus. Bondscoach Stanislav Tsjertsjesov heeft de 23-jarige voetballer van Zenit Sint-Petersburg in zijn selectie vervangen door verdediger Roman Jevgenjev, die eerder deel uitmaakte van de voorselectie.

Eerder in de week waren alle coronatests bij de Russische ploeg negatief. De selectie vloog donderdag naar Sint-Petersburg, waar het zaterdag aan het EK begint tegen België.

Jevgenjev was de voorbije dagen net als twee andere afvallers bij de selectie gebleven, voor het geval er nog een wijziging doorgevoerd moest worden. Zij bleven achter in het trainingskamp toen de 26-koppige EK-selectie naar Sint-Petersburg vloog. De 22-jarige verdediger van Dinamo Moskou, die één interland speelde, sluit nu alsnog aan bij de groep van Tsjertsjesov.

Spanje en Zweden hebben ook te maken met coronagevallen binnen hun EK-selectie. Bij Oranje testte doelman Jasper Cillessen positief, al voordat hij aansloot bij de selectie. Bondscoach Frank de Boer besloot hem niet mee te nemen naar het EK.