Rusland voetbalt ondanks sancties in Teheran tegen Iran (1-1)

TEHERAN (ANP) - Het Russische voetbalteam heeft voor het eerst sinds de internationale uitsluiting vanwege de inval in Oekraïne een interland gespeeld buiten de grenzen van de voormalige Sovjet-Unie. De nationale ploeg speelde in Teheran met 1-1 gelijk in een vriendschappelijk duel tegen Iran.

Rusland mag vanwege de agressie tegen Oekraïne niet aan het EK van 2024 meedoen en speelt om die reden ook niet in de kwalificaties, die deze week beginnen. Het land voetbalde in oorlogstijd wel tegen Oezbekistan, Tadzjikistan en Kirgizië, landen die voorheen bij de Sovjet-Unie hoorden.

Anton Mirantsjoek opende in het Azadi-stadion van Teheran na 28 minuten de score voor Rusland. Mehdi Taremi maakte vlak na rust de gelijkmaker voor Iran.

Op de tribunes zaten enkele honderden vrouwen en dat was voor het eerst sinds januari 2022. De internationale bond FIFA lobbyt er al jaren voor dat Iran zijn stadions openstelt voor vrouwen, maar de Islamitische Republiek staat slechts bij zeldzame gelegenheden een beperkt aantal vrouwen toe om wedstrijden bij te wonen.