Russell Crowe veilt zijn film-memorabilia

SYDNEY - Fans van Russell Crowe kunnen hun spaarvarken gaan plunderen, want de acteur veilt via het wereldberoemde veilinghuis Sotheby's een aantal zeer bijzondere en persoonlijke items uit zijn roemrijke filmcarrière. Dit doet hij naar aanleiding van de scheiding van zijn vrouw Danielle Spencer.

Een van de meest opvallende items is het gladiatorenvest dat Crowe droeg in zijn rol als Maximus in de film The Gladiator, waarvoor hij een Oscar won. Het vest moet tenminste 25.000 euro opbrengen. Verder zijn er een aantal props, filmposters, accessoires en kledingstukken die hij in verschillende films gebruikte. Ook veilt de acteur meerdere meubels en peperdure handbeschilderde kamerschermen.

Waarom Russell en Danielle deze openbare veiling doen, is duidelijk: ze verdelen hun inboedel. Maar waar het uiteindelijke eindbedrag naartoe gaat is niet duidelijk. Op de site van veilinghuis Sotheby's is weliswaar de gehele catalogus in te zien, maar wordt verder niet verwezen naar een goed doel of andere liefdadigheidsinstelling.

Crowe zelf is kraakhelder over deze veiling: "Het zijn drie kamers vol met spullen waar ik niets meer om geef, waar ik geen zin meer in heb om het te onderhouden en waar ik dus vanaf wil." Volgens de acteur zijn hij en zijn ex Danielle op goede voet met elkaar en 'leiden ze deze veiling samen in goede banen'.

0 Reacties Doe mee met de discussie →