Rust-acteur Jensen Ackles herdenkt Halyna Hutchins

Acteur Jensen Ackles heeft zondag op Instagram gereageerd op het fatale ongeluk dat donderdag plaatsvond op de set van de film Rust, waaraan hij meewerkt. Hij deelde in zijn post herinneringen aan de omgekomen cinematograaf Halyna Hutchins, die hij "geweldig" en "inspirerend" noemt.

"Ik weet niet eens waar ik moet beginnen", schreef de Supernatural-ster bij een foto van Hutchins. "Er heeft een tragedie van buitengewone proporties plaatsgevonden en we proberen het allemaal nog te verwerken." Hij vertelt dat hij afgelopen week nog aan de cameravrouw heeft verteld hoe geweldig ze was. "Ik zei tegen haar hoe ongelooflijk haar camerashots waren en hoe mooi het was om haar en haar team te zien werken. Ze lachte, bedankte me en gaf me een knuffel. Ik ben voor altijd dankbaar dat we dat moment hebben gehad. Haar passie sloeg over op de hele crew."

Ackles zegt dat hij een donatie heeft gedaan voor de studiebeurs die in Hutchins' naam wordt opgericht door haar oude filmschool AFI en vraagt volgers die daartoe in staat zijn dat ook te doen. Hij zegt in gedachten bij Hutchins' man, zoon en verdere familie te zijn. "Er zijn geen woorden om uit te drukken hoe immens dit verlies is."

Ondanks een verzoek van weduwnaar Matthew Hutchins eerder dit weekend om de familie wat privacy te geven, doken zondag in Amerikaanse media telelensfoto's op van een ontmoeting tussen acteur Alec Baldwin, Matthew en de 9-jarige zoon van de cameravrouw.