Rust-producent hoopt dat film wordt afgemaakt

De producer van de film Rust hoopt dat de western, na afloop van het onderzoek naar het dodelijke schietincident op de set in oktober vorig jaar, afgemaakt kan worden. Dat zegt Anjul Nigam tegen The Hollywood Reporter.

In oktober vorig jaar schoot hoofdrolspeler Alec Baldwin cameravrouw Halyna Hutchins dood met een wapen dat met losse flodders geladen had moeten zijn, maar echte kogels bevatte. De autoriteiten van Santa Fe, waar de film werd opgenomen, doen momenteel onderzoek naar het dodelijke schietincident. Zodra dit onderzoek afgerond is, hoopt Nigam dat de productie van de film weer hervat wordt.

"Rust is natuurlijk een vreselijk drama. Het onderzoek zal hopelijk snel afgerond zijn en zal onthullen wat er is gebeurd", aldus de producer. "Natuurlijk zullen er mensen zijn die er een negatieve kijk op hebben, maar we blijven vastberaden om kwaliteitsfilms te blijven maken."

De producer kwam overigens op eerdere woorden terug, volgens The Hollywood Reporter, waarin hij veel stelliger was over het afronden van de film. "We hebben er vertrouwen in dat we de film af kunnen maken", zei de producer namelijk. Later nuanceerde hij dat. "Mijn eerdere verklaring over dat de film afgemaakt kan worden was slechts de hoop die ik had en geen echt plan", aldus het vakblad. "Velen die betrokken waren hopen Halyna te eren door haar laatste werk af te maken, maar op dit moment is dat enkel gebaseerd op hoop."