Rutte ziet geen obstakels als Nederland songfestival weer wint

Mark Rutte ziet niet direct een probleem als Nederland opnieuw het Eurovisiesongfestival wint. De demissionair minister-president denkt dat er qua kosten wel iets te regelen valt. "Daar komen we wel uit", zei hij in De Vooravond.

Rutte was onder de indruk van het festivalnummer van Jeangu Macrooy, dat in hetzelfde programma gepresenteerd werd. "Ik vond het echt ontzettend mooi", zei de premier. "Ook mooi dat we het Surinaamse van Jeangu kunnen zien (...) Namens de hele Nederlandse regering wens ik hem ontzettend veel succes."

Niet iedereen was heel enthousiast aan tafel bij De Vooravond. Gordon vond bijvoorbeeld Jeangu's vorige inzending Grow beter. "Vele malen beter. Ik ben hier minder van onder de indruk. Bij Grow had ik dat gelijk al vanaf de eerste toon." Desondanks noemde Gordon Jeangu een "erg goede vocalist".

Zanger Dwight Dissels was heel blij met het achtergrondkoor. "En ook met het Surinaamse element. Heel erg verrassend", zei hij.

Shelley Vol van OG3NE vond het vooral goed dat Jeangu na de ballade Grow nu voor een uptempo-nummer koos. "Anders gaan mensen het de hele tijd vergelijken met Grow. Ik vind het goed dat hij dacht: ik ga het gewoon helemaal anders doen".