Ruud de Wild presenteert programma met politieke lijsttrekkers

Ruud de Wild gaat een nieuw televisieprogramma van de KRO-NCRV presenteren. In Ingelijst interviewt de radio-dj lijsttrekkers van verschillende politieke partijen en onderzoekt hij de soundtrack van hun leven. Aan het eind van het programma maakt de presentator ook nog schilderij voor de gast. "In Ingelijst wil ik op zoek gaan naar de werkelijke gelaagdheid van de politicus en die op een grafische manier weergeven", zegt Ruud.

In zijn atelier in Amsterdam gaat Ruud een persoonlijk gesprek aan met de politici over hun leven, drijfveren en ambities en de invloed die muziek daarbij op hen heeft. Bij welk nummer hebben de gasten een mooie herinnering en bij wie staat er onder werktijd muziek op? Ook luisteren de lijsttrekker en NPO Radio 2-dj samen naar het lijflied van de politicus.

Als afsluiter maakt Ruud een schilderij voor de politicus, dat volgens de dj de lijsttrekker typeert. "Muziek is de rode draad in mijn leven, dus ook in mijn kunst. Iedereen heeft wel een bepaalde quote of zin uit een song wat het de soundtrack van zijn of haar haar leven maakt", zegt de presentator die uitkijkt naar de start van het programma op maandag 22 februari. "Dit werk moet een letterlijke blauwdruk worden van de hoofdpersoon."

Onder anderen Thierry Baudet (FvD), Sigrid Kaag (D66), Jesse Klaver (GroenLinks) en Lilian Marijnissen (SP) komen bij Ruud in zijn atelier langs.