Ryan Reynolds emotioneel na ontvangen Canadese ereprijs

Ryan Reynolds mocht dit weekend de Governor General's Performing Arts Award in ontvangst nemen, een prijs voor Canadezen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de kunsten en populaire cultuur. In een video die de acteur op Twitter deelde is te zien dat hij emotioneel werd tijdens de virtuele uitreiking.

"Ik ben blij dat ik niet eerst dood hoefde te gaan om zoiets mee te maken", grapte Reynolds bij een filmpje waarin Barenaked Ladies-zanger Steven Page een speciaal voor hem geschreven liedje zong. Naast grappen over hoe Canada altijd achter hem zou blijven staan, "ook als het niet meer zo goed loopt in Hollywood", waren tijdens het clipje van het nummer ook beelden te zien van goede doelen die de acteur steunt. Reynolds raadde zijn volgers aan een lijst te maken van mensen die zij waarderen, en het die mensen dan meteen te vertellen.

Er gingen ook Governor General's Performing Arts Awards naar onder anderen Schitt's Creek-actrice Catherine O'Hara, die werd toegesproken door medecastleden én mede-Canadezen Eugene en Dan Levy, en actrice Tantoo Cardinal, bekend uit onder meer series Outlander en Stumptown.