S10 weer terug in Nederland na Eurovisie Songfestival

S10 is weer terug in Nederland, nadat de 66e editie van het Eurovisie Songfestival in Turijn in de nacht van zaterdag op zondag tot een einde kwam. Stien den Hollander, zoals de artieste heet, werd door talloze media opgewacht op luchthaven Schiphol. Veel fans waren er niet aanwezig.

De zangeres deed mee met het nummer De Diepte en behaalde met haar optreden een elfde plek. Oekraïne won zoals verwacht het liedjesspektakel.

Ondanks de elfde plek kijkt S10 tevreden terug op het optreden, vertelde ze al eerder. "Ik heb het zo naar m'n zin gehad. Het was m'n beste optreden tot nu toe, eigenlijk in m'n leven", zei ze enkele uren na haar optreden. "Het is precies zo gegaan als ik had gehoopt, misschien alleen een beetje teleurgesteld met m'n positie in de top. Maar het is gewoon geweldig geweest."

S10 scoorde beter bij de vakjury's dan bij de kijkers thuis. De zangeres kreeg van de jury's 129 punten en 42 punten van het publiek. Het hoogste puntenaantal, de 'douze points', kreeg ze van Italië. De Oekraïense Kalush Orchestra kreeg in totaal 631 punten. Het Verenigd Koninkrijk en Spanje eindigden op respectievelijk de tweede en derde plek.