Sacha de Boer voice-over van natuurfilm Wild Port of Europe

Sacha de Boer is te horen in de nieuwe Nederlandse natuurdocumentaire Wild Port of Europe. Als voice-over vertelt de oud-Jounaallezeres over hoe dieren leven en overleven in de havens van Rotterdam en Moerdijk. De film van Willem Berents en Melanie Kutzke is vanaf 20 oktober te zien in de bioscoop.

In de film is onder meer te zien hoe egels, kleine mantelmeeuwen en exotische wolhandkrabben van het grootste en drukste havengebied van Europa hun leefgebied hebben gemaakt. "Bij het maken van Wild Port of Europe werden we volledig verrast door de natuurlijke rijkdom in de havens en industrie, een plek waar ook wij dat helemaal niet hadden verwacht", zegt Berents, behalve director of photography ook de eerste cameraman van de film. "Daar kwam bij dat - gezien door de bril van een filmmaker - het industriële landschap spectaculair surrealistisch is. Zo zag je de haven nog nooit. We hebben een film gemaakt vanuit de belevingswereld van planten en dieren."

De trailer van Wild Port of Europe is vanaf maandag te zien. Daarin is ook speciaal voor de trailer gecomponeerde muziek van de Nederlandse jazztrompettist Eric Vloeimans te horen. De muzikant verzorgde daarnaast ook de muziek voor de film. Al voor de première in oktober wordt de film begin september vertoond bij de Wereldhavendagen en op 4 oktober is Wild Port of Europe de opening van Wild Life Film Festival in Rotterdam.